Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-19 16:09:00

Hema Grubu 400 milyon EUR ‘luk kredi yapılandırma işlemini DenizBank’ın liderliğinde başarıyla tamamladı

Hattat Holding bünyesinde bulunan, Hema Grubu 400 milyon EUR re-finansman kredisi için 16’sı yurt içinden 6’sı Credit Suisse ve konsorsiyumuna ait olmak üzere toplam 22 Banka ve Finansal Kuruluş ile anlaştı.

Temelleri 1972 yılında atılan, yıllık cirosunun 80%’ini ihracattan elde eden, 4.000 kişiye istihdam sağlayarak ülke ekonomisine çok önemli katkılar yapan Türkiye’nin en önemli otomotiv alt sistem üreticisi Hema Endüstri, Traktör üreticisi Hattat Traktör ve Hema Exim grup şirketlerinin Çerkezköy yerleşkesinde kurulu üretim tesislerinde kapasite artırımı, modernizasyon ve re-organizasyon amaçlı kullanılmak üzere Türk ve yabancı bankalardan tesis etmiş olduğu kredileri, hükümetimizin çıkartmış olduğu “Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçevesi” kapsamında Denizbank A.Ş.’nin liderliğinde 10 yıl vade ile başarılı bir şekilde yapılandırdı.

Böylelikle Hema Endüstri’nin kısa ve orta vadeli finansal yükümlülükleri uzun vadeye yayılarak kaynaklarının üretim ve verimlilik artışında kullanabilmesinin önü açılmış oldu. Grubun Türk Eximbank’a olan ihracat taahhütlü kredileri de yapılandırma kapsamında kapanarak bankalar konsorsiyumuna devrolması kararlaştırıldı.

Konuyu tüm müşteri, tedarikçi ve diğer paydaşlarımıza duyurur bu başarılı yapılandırmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.