Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-06 17:20:00

Olumlu veriler ve iyimser havayla Borsa İstanbul ve küresel borsalar günü alıcılı geçirdi

Gerek ABD'de gelen olumlu veriler gerekse koronavirüse karşı etkin ilaç ve aşı çalışmalarında ilerleme sağlandığına yönelik gelen haberler dünya borsalarının hafta başında başlayan alıcılı seyrini dün de sürdürmesine neden oldu. 

Borsa İstanbul'da küresel piyasalarda yaşanan olumlu havanın etkisiyle BİST 100 endeksi, bugün de günü yüzde 0.4 artıda tamamladı. 

Asya borsalarının ardından Avrupa borsaları da günü yükselişle kapatıyor. 

TSİ 17.00'de Almanya'daki DAX endeksi yüzde 0.65, Fransa'da Cac 40 endeksi de yüzde 0.75 yükseliş ile alıcılı bir günü geride bıraktı. Londra Borsası'nın FT 100 endeksi ise yüzde 0.4 artıda... 

ABD'de bugün işsizlik başvuruların 9 ayın en düşük seviyesinde çıkmasının yanında dünkü verilerde özel sektör istihdam, hizmet PMI ve fabrika siparişleri verilerinin beklentilerden iyi çıkması piyasalara boğa seyrinin geri dönüş yapmasını sağladı. 

Küresel piyasalarda bir başka olumlu gelişme de Çin'in 14 Şubat'tan geçerli olmak üzere 75 milyar dolarlık ABD ürününe gümrük tarifesini düşüreceğini açıklaması oldu.

Asya borsaları bugünü yükselişle kapattı. Japonya ve Hong Kong borsalarında yükseliş yüzde 2'nin üzerine çıkarken, Şanghay borsası bugün de, Çin'in 75 milyar milyar dolarlık ABD ürününe gümrük tarifesini düşürme kararıyla yükseldi. Şanghay bileşik endeksi 1.7 yükselerek 2.866 puana çıktı.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.