Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-16 18:45:00

Kredi kayıt bürosu, Azerbaycan kredi bürosu ile önemli bir iş birliğine imza attı

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), Azerbaycan tüketicilerinin kredi skorunu öğrenmeleri için Azerbaycan Kredi Bürosu ile “Bireysel Kredi Skor Modeli Geliştirme Projesi”ni hayata geçirdi. KKB, proje ile tüketicilerin geçmiş kredi ödeme performansı ve kredi kullanım alışkanlıkları üzerinden hesaplanacak olan kredi notu ile Azerbaycan bankaları ve finans kuruluşlarının kredi kararlarını daha objektif, hızlı ve doğru bir şekilde vermelerini sağlayacak.

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), 25 yıldır reel sektöre ve bireylere sunduğu katma değerli hizmetler ile sadece bankacılık sektörü için değil, Türkiye ekonomisinin tüm paydaşları için değer yaratmaya devam ediyor. KKB ve Findeks İş Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, Azerbaycan Kredi Bürosu ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında hayata geçirilen Azerbaycan Bireysel Kredi Skor Modeli Geliştirme projesinin KKB’nin ilk yurt dışı projesi olduğunu vurguladı. Kaya, “Bu proje ile Azerbaycan tüketicilerinin portföy risklerinin kontrol edilerek iş hacminin artırılmasını ve karar verme süreçlerinin otomatize edilerek maliyetlerin düşürülmesini amaçlarken aynı zamanda kredi kuruluşlarının vereceği risk kararlarının da rasyonel ve standart hale getirilmesini hedefledik.” dedi.

Azerbaycan Bireysel Kredi Skoru Projesi ile bireysel kredisi olan gerçek kişilerin kredi ödeme performansı, kredili çalışma alışkanlıkları, demografik bilgileri ve diğer kredi bürosu kriterlerine göre kişinin gelecek 12 ay içerisinde bireysel kredisini geri ödememe riski tahmin edilecek.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.