Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-17 18:42:00

Almanya'da Salgının Yayılması 'Kontrol Edilebilir' Durumda

Dış Haberler, - 17 Nisan (HİBYA) – Almanya Sağlık Bakanı, Covid-19 virüsünün üreme sayısının ülkede yeni bir seviyeye düşmesinin, salgının yayılmasının “kontrol edilebilir” hale geldiğini gösterdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Jens Spahn, artık sokağa çıkma yasağı stratejisinin başarılı olduğunu ilan etmek için yeterli kanıt olduğunu ve Almanya'daki salgının günlük büyümesinin görece azaldığını belirtti.

12 Nisan'dan bu yana, Almanya'daki virüsten iyileşen günlük insan sayısı, kaydedilen yeni enfeksiyon sayısından daha yüksekti.

Spahn, “Dinamik büyümeyi tekrar yatay büyümeye getirmeyi başardık. Bugün itibariyle, salgın tekrardan kontrol edilebilir veya daha kontrol edilebilir.”dedi

Hastalık kontrolünden sorumlu merkezi organ olan Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler da ülkenin önlemlerinin çalıştığının bir işareti olarak Cuma gününün yeni üreme sayısının 0.7 olduğunu belirtti.

Lothar Wieler, bu sayının “şu anda virüslü her insanın artık ortalama olarak başka bir kişiye virüsü bulaştırmadığı anlamına geliyor” dedi.

Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Merkel, virüsün üreme sayısını 1'in altında tutmanın önemini vurgulamıştı.

Pandeminin erken evresinde çok dikkat çeken Almanya'daki Covid-19 ölüm oranı ise bu sürede yüzde 2,9'a yükseldi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.