Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-03 12:25:00

Alman havacılık yetkililerinden İstanbul Havalimanı ve duty free alanlarına övgü

Alman Havalimanları Birliği yetkilileri ve dünyanın lider duty free işletmecilerinden Gebr. Heinemann’ın temsilcileri, İstanbul Havalimanı ve Unifree Duty Free alanlarını ziyaret etti. Alman temsilciler İstanbul Havalimanı’nın mimarisinin yanı sıra duty free alanlarındaki yenilikçi yönetim modeline dayalı perakende konseptinden çok etkilendiklerini belirttiler.

 

Istanbul/Hamburg, 03 Şubat 2020.İstanbul Havalimanı bünyesinde dünyanın en büyük duty free alanlarından birini işleten Unifree Duty Free, Alman ortağı Gebr. Heinemann’ın temsilcileri ile birlikte Alman Havalimanları Birliği (ADV) (Arbeitsgemeinschaft Deutscher Verkehrsflughafen)yöneticilerini yeni havalimanında ağırladı. Unifree CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Ali Şenher’in ev sahipliğinde yabancı konuklara, seyahat perakendesi sektörüne ilişkin detaylı bilgiler verildi ve İstanbul Havalimanı’ndaki perakende satış sahalarını kapsayan bir “sahne arkası” turu yaptırıldı.

Tek bir çatı altında bin marka, 56 bin metrekarelik ticari alan ve hepsinin yılda 90 milyon yolcu ağırlama kapasitesi olan bir havalimanının bünyesinde yer aldığına vurgu yapan Ali Şenher, “ İstanbul Havalimanı pek çok “en”leri bünyesinde barındırıyor ve yolculara yönelik seyahat perakendesine yepyeni bir tanım getiriyor. Geçen yıllarda ortaklarımızla iş birliği içinde başardıklarımızla büyük gurur duyuyoruz. ADV temsilcilerini ağırlamak ve deneyimlerimizi onlarla paylaşmak bizim için büyük bir zevk” dedi.

 

İstanbul Havalimanı, ‘perakende konsepti’ için örnek proje

ADV Yönetici Direktörü Ralph Beisel iseİstanbul Havalimanı’nın mimarisinden ve yenilikçi işletim modelini kullanan perakende satış konseptinden derinden etkilendiklerini belirterek, “Bazı yabancı yolcuların İstanbul’a sadece duty free alanlarındaki alışveriş deneyimini yaşamak için günübirlik gelip dönüyor olduğu gerçeği çok çarpıcı. Ancak tesisleri kendi gözlerinizle gördüğünüzde bunun hiç de şaşırtıcı olmadığını fark ediyorsunuz. Transfer merkezi özelliğine sahip büyük modern havalimanlarına doğrudan katkı sağlayabilecek ideal perakende konseptlerinin nasıl olması gerektiğine çok güzel bir örnek burası” sözlerini kullandı.

 

İstanbul mükemmel bir lokasyon

Almanya merkezli Gebr. Heinmann’ın Kurumsal İşler Direktörü Dr. Jennifer Cords iseİstanbul’un lokasyon olarak önemine dikkat çekerek, ““İstanbul Havalimanı, bir araya gelmek için mükemmel bir lokasyon. Uluslararası transfer merkezi özelliğindeki havalimanı her gün dünyanın dört yanından insanları ve markaları bir araya getiriyor. Unifree’nin sınırlar ötesi konukseverliği ve yabancı bir havalimanları birliğini ağırlamakta gösterdikleri açık görüşlülük, bunun göstergesi. Hepimizin ortak bir hedefi var; global duty free pazarını koruma ve büyütme ortak amacına yönelik olarak deneyim ve uzmanlıklarımızı paylaşmak.” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.