Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-08 15:44:00

Kurumsal Yönetim Ödülleri onuncu kez sahiplerini buldu

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından, şirketlerin bir önceki yıl elde ettikleri ‘kurumsal yönetim derecelendirme notları’ baz alınarak verilen “Kurumsal Yönetim Ödülleri” onuncu kez sahiplerini buldu. Değerlendirmeye göre, 2019 yılında en yüksek nota sahip ilk üç şirket Garanti BBVA, Aksa Akrilik ve TAV Havalimanları oldu.

Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından verilen “Kurumsal Yönetim Ödülleri” onuncu kez sahiplerini buldu.

“X. Kurumsal Yönetim Ödülleri”nde, beş kategoride toplam altı şirket ve üç STK ödül kazandı. Şirketlerin 2019 yılında elde ettikleri ‘kurumsal yönetim derecelendirme notları’ baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 97,28 puanı bulunan Garanti BBVA (Türkiye Garanti Bankası A.Ş.), “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Şirket” oldu. Listenin ikinci sırasında 97,22 puanla Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., üçüncü sırasında ise 96,67 puanla TAV Havalimanları Holding A.Ş. yer aldı.

En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Halka Açık Olmayan Şirket’ kategorisindeki ödüller iki farklı grupta değerlendirildi. “Halka Açık Olmayan Reel Sektör Şirketi” kategorisinde 95,90 puanla Sütaş; “Halka Açık Olmayan Finans Şirketi” kategorisinde ise 96,50 puanla Garanti Emeklilik ve Hayat A.Ş. birinci sıranın sahibi oldu.

Otokar’dan dikkat çekici artış

Garanti BBVA, “En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip Şirket” ödülünün yanı sıra “Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket” kategorisinde de 97,55 puanla ilk sırada yer aldı. “Kurumsal Yönetim Endeksinde Son 1 Yılda Notunu En Çok Artıran Şirket” ödülünü ise 2,99 puan artışla Otokar Otobüs Karoseri Sanayi A.Ş. kazandı.

STK’ların zirvesinde TEGV yer aldı

“En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 STK” kategorisindeki ödülleri de 96 puanla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 95,40 puanla Darüşşafaka Cemiyeti ve 93 puanla Türkiye İç Denetim Enstitüsü paylaştı.

Feyyaz Ünal: “Kurumsal yönetim alanında farkındalığı artırmayı hedefliyoruz”

Kurumsal Yönetim Ödülleri ile bu alanın gelişmesine ve farkındalığın artmasına katkı sunmayı hedeflediklerini söyleyen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Ünal, “TKYD olarak, kurumsal yönetim yapısının sağlam temellere oturmasının sadece tek tek şirketlere değil, tüm Türkiye’ye büyük fayda sağlayacağı fikrinden hareketle yol alıyoruz. Kurumsal Yönetim Ödülleri ile de bu alandaki iyi uygulamalara dikkat çekmeyi ve gerek şirketleri gerekse STK’ları bu doğrultuda teşvik etmeyi hedefliyoruz. Ödül törenimizi her yıl düzenlediğimiz Kurumsal Yönetim Zirvesi kapsamında gerçekleştiriyorduk. Bu yıl salgın dolayısıyla zirveyi ve ödül törenini erteledik ancak yaptığı iyi uygulamalarla öne çıkan şirket ve STK’larımıza ödülleri sunuyoruz. Kurumsal yönetim anlayışının her ölçekten şirket ve STK’da yaygınlaşmasına sundukları katkı için kendilerine TKYD adına teşekkür ediyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.