Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-20 09:27:00

Endeks tarihi zirvelerinde tutunuyor

Piyasa Gündemi

Dün Berlin’de Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla konferans düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da zirveye katıldı. Konferans sonrası açıklamada bulunan Merkel, kapsamlı bir plan konusunda anlaşıldığını ve kapsayıcı ve etkin bir hükümetin kurulmasının desteklendiğini belirtti. Libya’da ateşkesin sağlanması konusunda çaba gösterilirken, bölgedeki gelişmeler piyasaların takibinde yer almaya devam edecek. Bugün ABD’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Almanya – ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekim ayından bu yana yaşanan olumlu gelişmeler ve iyimser beklentilerle küresel risk iştahı gücünü korumaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde de küresel hisse piyasalarında pozitif seyir korundu. BIST-100 Endeksi de cuma gününü %0,39’luk yükselişle 121.475 puandan tamamladı. ABD borsaları bugün tatil nedeniyle işlem görmeyecek. ABD vadelileri bu sabah yataya yakın seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak hafif alıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,89 – 5,90 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,89'lu seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Hafta içinde 122.482 ile tüm zamanların rekorunu kıran BIST 100 haftalık bazda yükseliş serisinde 11. haftayı geride bıraktı. ABD-İran gerginliğinin etkisi ile yaşanan satışlarla görülen 110 bin civarındaki dipler endeksin ekim ayının ortalarından beri devam eden yükseliş trendinin eğimini normalleştirdi. Bu trend bu hafta kabaca 113.500 ile 115.000 arasında olacak. Bu trend öncesinde ise hafta içinde izleyeceğimiz ilk önemli destek 119 bin civarı olacak. Endekste çok kısa vade için 119 bin, biraz daha orta vade düşünenler içinse bahsettiğimiz bu trend kırılmadığı sürece satışlar düzeltme mahiyetinde izlenebilir. Bu hafta içinde izleyeceğimiz ilk dirençse geçtiğimiz hafta görülen tarihi zirvenin bulunduğu 122.500 civarı olacak.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

Basında çıkan haberlere göre; Rekabet Kurulu 20’den fazla banka hakkında ön araştırma başlattı. Habere göre, bankaların mevduat, kredi, döviz ve aracılık hizmetlerinde birlikte hareket ederek rekabet ihlal ettiği iddiasıyla araştırılacak. (Bankacılık sektörü hisseleri için SINIRLI NEGATİF)

Kaynak: Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.