Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-12 11:00:00

Gilead, yeteneklerini ihraç etmeye ve büyümeye devam ediyor

 

Öte yandan Türkiye ekibi de büyümeye devam ediyor, bu kapsamda Volkan Turgay Kalite Güvence Direktör Yardımcısı olarak göreve başladı

 

Dünya genelinde 32 yıldır; HIV/AIDS, karaciğer hastalıkları, hematoloji ve onkoloji, inflamatuvar hastalıklar, solunum hastalıkları ve kardiyovasküler hastalıkların tedavisine odaklanan bilim şirketi Gilead Sciences, Türkiye’den global pozisyonlara yönetici transfer etmeye devam ediyor. Çalışanlarına en iyi koşulları sağlamak için eşit fırsatlar sunmayı ve çalışma ortamını geliştirmeyi misyon edinen Gilead, bugüne kadar Türkiye’den yurtdışı pozisyonlara 6 çalışanını ihraç etti. Gilead’ın son yurtdışı transferleri Türkiye ve Rusya’dan Sorumlu Ruhsatlandırma Direktörü Elif Turan Usanmaz ve Türkiye Finans Direktörü Can Kil oldular.

 

Türkiye’de 2007 yılından beri faaliyet gösteren Gilead’ın Türkiye ve Rusya’dan Sorumlu Ruhsatlandırma Direktörü Elif Turan Usanmaz, Uluslararası Ruhsatlandırma ACE Bölge 2 Lideri olarak atandı. Elif Turan Usanmaz, Türkiye ve Rusya’nın yanısıra artık Çek Cumhuriyeti, Polonya/Baltık Devletleri, Yunanistan ve Portekiz’deki ruhsatlandırma faaliyetlerini yönetecek.

 

İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünden 2002’de mezun olan Elif Turan Usanmaz, Acıbadem Üniversitesi’nde İlaç Endüstrisi’nde Yönetim alanında yüksek lisans yaptı. 2003 yılından beri Med İlaç (Teva) ve İbrahim Etem Menarini ve Bayer firmalarında görev yaptıktan sonra, 2016 yılında Gilead Sciences Türkiye ekibine katıldı.

 

Gilead Sciences Türkiye Finans Direktörü Can Kil, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2003 yılında mezun oldu ve Sabancı Üniversitesi’nde Yönetim ve Endüstri Mühendisliği alanlarında çift anadal yüksek lisans programını tamamladı. Tofaş Fiat ve Toyota’nın ardından 6 yil boyunca Abbott Beslenme divizyonunun Finans Yöneticisi olarak görev yaptı. 2016 yılından bu yana Gilead Sciences Türkiye’nin Finans Direktörlüğü görevini üstleniyor. Can Kil, önümüzdeki dönemde Gilead’ın operasyonel anlamda Avrupa’daki en büyük 2. ülkesi olan Almanya’nın finans direktörlüğünü vekaleten yürütecek ve görevi süresince Almanya ofisinde bulunacak.

 

TÜRKiYE EKİBİ DE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Gilead Türkiye yöneticileri uluslararası yeni görevler üstlenirken, diğer yandan da Türkiye ekibi büyümeyi sürdürüyor. Son olarak Volkan Turgay, Türkiye Kalite Güvence Direktör Yardımcısı olarak göreve başladı. Turgay, global operasyonlara bağlı olarak, Yerelleşme Projesi de dahil olmak üzere kalite operasyonlarının yönetilmesinden sorumlu olacak.

Osmangazi Üniversitesi Kimya Bölümü Mezunu olan Turgay, 2003 yılından beri ilaç endüstrisinde çalışıyor. Turgay, Mefar İlaç, GSK, Sandoz’da Kalite Güvence rollerinde yer aldı. Gilead’a katılmadan önce AstraZeneca’da Kıdemli Kalite Güvence Tedarik Müdürü olarak görev yaptı.

Gilead Sciences Hakkında

Gilead Sciences, henüz karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlar alanında yenilikçi tedaviler keşfeden, geliştiren ve bunları hastaların kullanımına sunan araştırmaya dayalı bir biyofarmasötik ilaç şirketidir. Şirketin misyonu, tüm dünyada ölümcül hastalıklara yakalanmış hastaların bakımında gelişme sağlamaktır. Merkezi Foster City, California’da olan Gilead dünya genelinde 35’den fazla ülkede faaliyetlerini yürütmektedir.

Gilead, 32 yıldır HIV alanında önde gelen yenilikçi bir ilaç şirketi olarak tedavi, koruma, her basamakta tedaviye ulaşım ile yeni tedavi araştırmaları alanlarında ilerlemeler sağlamaktadır. Günümüzde dünya genelinde HIV ile yaşayan 12 milyondan fazla kişinin Gilead’ın veya şirketin üretim ortaklarından birinin sağladığı antiretroviral tedaviyi aldığı tahmin edilmektedir. www.gilead.com

 

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.