Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-14 08:58:00

Risk iştahı gücünü koruyor

Piyasa Gündemi

Ekonomileri desteklemeye yönelik atılan güçlü adımlar, salgında en kötünün geride kalabileceğine ilişkin güç kazanan iyimser beklentiler ve ekonomilerin yakın zamanda kısmen açılabileceğine yönelik söylemler, son haftalarda risk iştahını destekleyen gelişmeler olarak sıralanabilir. Ancak halen salgın ile ilgili gelişmeler ve salgının yayılma hızı önemini korumaya devam ediyor. Yurt içinde toplam vaka sayısı 61.049’a, hayatını kaybedenlerin sayısı da 1.296’ya ulaştı. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Önemli bir ekonomik veri akışı bulunmuyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD ve Avrupa’da şirketlerin kâr açıklama dönemi bu hafta başlayacak iken, vaka sayılarındaki artış hızı hisse piyasalarının seyri üzerinde belirleyici olacaktır. BIST-100 Endeksi gün içerisinde dalgalı bir seyir izleyerek günü %0,07’lik oldukça sınırlı bir düşüşle 96.399 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %1’in üzerinde alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Cuma ve pazartesi günü Paskalya nedeniyle işlem görmeyen Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.  Endeks kapanışında 6,79 – 6,80 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,77’li seviyelerden işlem görmekte.  BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftaya sınırlı kayıplarla başlayan BIST 100 dalgalı bir görünümün ardından günü yatay diyebileceğimiz bir görünümle tamamladı. Endekste gelen satışların 94.750 üzerinde karşılanmış olması pozitif bir görünüm oluşturdu. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak izlenebilir. Yukarıda ise geçtiğimiz haftanın en yükseğinin bulunduğu 97.500 ilk güçlü direnç konumunda. Gün içinde bu seviyenin üzerinde olacak hacimli saatlik kapanışlar, son yükseliş dalgasında hedef konuma gelen ve aynı zamanda psikolojik olarak da önemli olan 100 bine kadar olacak bir hareketi başlatabilir. Bununla birlikte endeksin yurtdışı piyasaların etkisi altında olduğunu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.