Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-27 08:13:00

Tüketiciler sindirim sağlığı ile ilgili son gelişmeleri yakından izliyor

Tüketiciler, sindirim sağlığına giderek daha fazla dikkat ediyor. Dünya çapındaki tüketicilerin üçte ikisinden fazlası sindirim sağlığının onlar için çok önemli olduğunu söylüyor. Sindirim sağlığı bilinci arttıkça, tüketiciler sağlıklı bir bağırsağın, genel sağlıkları üzerinde sağlayabileceği daha geniş faydaları kabul ediyor.

Araştırmalar tüketicilerin % 63'ünün sindirim sağlığının fiziksel sağlıklarında son derece önemli, ruh hallerinde ise % 57 oranında önemli bir rol oynadığını bildiğini gösteriyor. Sonuç olarak,  iyi hissetmek, sindirim sağlığını geliştirmek isteyen tüketiciler için en önemli itici güç olarak karşımıza çıkıyor. Bu tüketicilerden 3’te 1'i daha aktif ya da daha huzurlu hissetmek için sindirim sağlığına önem veriyor. Bu bulgular, tüketici zihniyetlerinin nasıl değiştiğini gösteriyor. Tüketicilerin çoğu sindirim sistemi ile ilgili daha geniş faydaları daha iyi anlıyor.

Sindirim sistemi sağlığını geliştirmenin anahtarı olan bileşenler

Örneğin diyet lifleri, dışkı hacmini artırarak düzenli bağırsak hareketlerini dolayısıyla bağırsak sağlığını destekler. Ancak kolonun rolü sindirim sağlığının çok daha ötesine geçer. Bu, fermente edilebilir liflerin, özellikle de prebiyotik bir fermentasyon modeline yol açan ve mikrobiyotayı olumlu şekilde destekleyenlerin, vücudun diğer kısımlarına ulaştığı ve örneğin; açlığı doygunluğu (enerji alımını), ruh halini ve daha fazlasını etkilediği anlamına gelir.

BENEO’nun hindiba kökü lifleri; inulin ve oligofruktoz, doğal, GDO içermeyen ve temiz etiketli bileşenlerdir. Yapay veya kimyasal olarak üretilen diğer bazı liflerin aksine, hindiba köklerinden basit bir sıcak su ekstraksiyonu ile elde edilirler. Klinik olarak kanıtlanmış prebiyotikler ; inülin ve oligofruktoz, yararlı bağırsak bakterileri için tercih edilen besin maddeleridir ve bu nedenle mikrobiyota kompozisyonunun pozitif yönde modülasyonunu  teşvik ederler. Bu da faydalı bakterileri artırarak normal bağırsak düzenini ve sağlıklı bağırsak mikrobiyotasını destekler. Böylelikle sindirim sağlığını ve iç sağlığı iyileştirir. Bu yönleri doğrulayan insanlar üzerinde yapılmış birçok çalışma vardır.

Şeffaflık ve doğal formülasyonlar tüketici güvenini artırmaya devam ederken, “temiz” ve “daha doğal” ürün lansmanlarının dünya genelinde yıllık ortalama % 15 büyüme oranına ulaşması şaşırtıcı değildir. Bitki bazlı, klinik olarak kanıtlanmış prebiyotik lifler olan BENEO’nun Orafti® Inulin ve Oligofructose’u, yiyecek ve içecek üreticilerinin, sağlıklı bir mikrobiyomu doğal bir şekilde destekleyen ürünler oluşturmalarına olanak sağlıyor.

En popüler ürün uygulamaları

Avrupa'da BENEO adına yapılan bir tüketici araştırmasının sonuçları, kahvaltının sindirim sağlığını destekleyen yiyecek ve içecekleri seçmek için önemli bir fırsat olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda kahvaltılık gevrekler, yoğurt, meyve suları, tahıl barları, ekmek ve kahvaltı kurabiyeleri gibi uygulamaların, tüketiciler tarafından ilgili çekeceği düşünülüyor.

Tüketicilerin sindirim sağlığına olan ilgisi kesinlikle artarken, lezzet en önemli faktör olmaya devam ediyor. Çözülebilir ve hafif tatlı bir tada sahip olan BENEO’nun Orafti® Inulin ve Oligofructose’u, süt ürünleri, unlu mamuller, tahıl gevrekleri ve daha pek çok uygulamada çekici bir ağız hissi, yapı ve tat sunar. Bu avantajları gıda üreticilerinin tüketicilere, diyetlerinde bir değişiklik yapmadan veya tat veya yapıda fedakarlığa gerek kalmadan, sindirim sistemlerini doğal ve kolay bir şekilde sağlıklı tutmalarında yardımcı olacak ürünler sunmalarını sağlar.

Üreticiler için yenilikçi trendlerden yararlanma yolları çoğalıyor

İçsel iyiliğe artan bu odaklanma, üreticilere, sindirim sağlığını geliştiren ürünler sunarak bu trende yatırım ve yenilik  yapma fırsatı sunuyor. İlave lif veya prebiyotik faydalar, üreticilerin başarılı ürünler geliştirmesine yardımcı olacak BENEO Orafti® Inulin ve Oligofructose’u gibi bir takım bileşenlerde mevcuttur.

BENEO-Teknoloji Merkezi'ndeki uzmanları ile Pazar İçgörüsü ve Tüketici İstihbaratı  ekibi, dünyadaki en son pazar trendleri ve en popüler bileşen uygulamaları hakkında sürekli araştırma yapıyor. Bu iç görü daha sonra işlevselliği ve sağlık yararlarını bir arada taşıyan, tüketicilerin zevk alacağı lezzetli ürünlere dönüştürebilecek yeni reçete konseptleri geliştirmek üzere  kullanıyor. Bu konseptler daha sonra BENEO bileşenlerinin performans, lezzet ve yapı açısından sunabileceklerini garanti etmek adına sayısız denemelerden geçiyor.

Örneğin; tüketicilerin sindirim sağlığını destekleyen ürünlere olan ilgisinin artmasıyla BENEO-Teknoloji Merkezi'ndeki ekip, sindirim sağlığını teşvik ederken dengeli bir kan şekeri tepkisi sağlayan, lif bakımından zenginleştirilmiş, prebiyotik hazır kahve geliştirdi.

Geniş yelpazede yenilebilir ve içilebilir ürün fikirleri barındıran BENEO Teknoloji Merkezi, inovasyon yapmak isteyen üreticiler için prebiyotik hindiba kökü lifleri; Orafti® Inulin ve Oligofructose ile  daha fazla sağlık faydası için fırsat zenginliği sunuyor.

Bu tür bileşenlerle ürünler geliştirmek, üreticilerin uzun vadede sindirim sağlığını teşvik etmesine, tüketicinin iç sağlığı taleplerini karşılamasına ve rekabette öne geçmelerine yardımcı olabiliyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.