Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-05 09:12:00

Doğu – Batı ezgilerinin büyüleyici buluşması Zorlu PSM’de gerçekleşecek

Sufi geleneği ile birlikte mistik öğeleri günümüz modern caz arenasına ustalıkla taşıyan, doğu ezgilerini batının caz müzikleri ile harmanlayarak unutulmaz bir müzik şöleni yaşatan ud üstadı Dhafer Youssef sevenleriyle 8 Şubat’ta Zorlu PSM’de buluşmaya hazırlanıyor.

 

Udunu neredeyse şiirsel bir güçle kullanan Dhafer Youssef, klasik Arap ezgileri ve geniş vokal tekniği ile tanınıyor. İlk albümünden itibaren Arap dünyası esintili sözleri, ritimsel gücü ve benzersiz doğaçlama teknikleri ile doğu ve batı dünyalarını ustalıkla buluşturmayı başardı.

Kısa sürede dünya müziğinin en önemli isimlerinden biri haline gelen Youssef, esas çıkışını Digital Prophecy adını verdiği albümüyle gerçekleştirdi. Geleneksel Arap ritimlerini modern caz ezgileriyle harmanlamayı başaran sanatçı, pek çok farklı proje ve müzikal iş birliğine ve günümüze dek birbirinden dokunaklı sayısız albüme imza attı.

 

Elektronik müziğe dokunan albümleriyle deneyselliği kusursuz bir şekilde başarmanın da ötesinde, sesini başlı başına bir enstrüman olarak konumlayan Youssef, bu zamana kadar pek çok sanatçı ile aynı sahneyi paylaştı. Hüsnü Şenlendirici gibi Türk müzisyenleriyle de çalışmalarını sürdüren sanatçı 2018 yılında yayımladığı son albümü “Sounds of Mirrors”ı Hüsnü Şenlendirici, Eivind Aarset ve Adriano Dos Santos’un eşliğiyle Zorlu PSM’de İstanbul seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Tunus’tan çıkıp dünya sahnelerinde uduyla ve sesiyle insanları derinden etkileyen, Sufi gelenekleri ve Arap lirizminden beslenen müziğini caz ve doğaçlama ile harmanlayarak en iyi çağdaş caz müzisyenlerinden biri ve Tunus yeraltı müziğinin temsilcilerinden kabul edilen Dhafer Youssef’in 8 Şubat’ta gerçekleştireceği büyüleyici performansın biletleri, Zorlu PSM’nin yeni bilet satış platformu, passo.com.tr adresinde.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.