Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-25 11:08:00

PC mobili geride bıraktı

Buna karşın, PUBG Mobile, en çok harcama yapılan oyun sıralamasında birinciliğini kimseye kaptırmadı.

 

BASIN BÜLTENİ ­- “Oyunun vazgeçilmez adresi” sloganıyla milyonlarca oyuncuya hizmet veren dijital platform Oyunfor.com, Ocak ayında en çok harcama yapılan oyunlarla ilgili bilgileri paylaştı.

 

2019'daki mobil ağırlığı 2020 başında PC'ye geçti

Türkiye’de oyun severler Ocak ayında en çok PC oyunlarına ilgi gösterdi. Buna göre oyun severlerin yaptığı harcamaların yüzde 55’i bilgisayar oyunlarına, yüzde 40’ı mobil oyunlara, yüzde 5’i ise konsol oyunlarına ayrıldı. Oranları değerlendiren Oyunfor.com Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, “2019’un son aylarında mobilin yükselişe geçtiğini görmüştük. 2020’nin ilk ayında ise PC tekrar birinci oldu. Aralık ayında mobil %50, PC %44, konsol ise %6 orana sahipti. PC’nin yüzde 11 büyürken mobilin yüzde 10 küçüldüğünü gördük” şeklinde konuştu.

 

Ocak 2020’de en çok harcama yapılan oyunlar

Oyunfor.com verilerine göre Ocak ayında Türkiye’de oyun severlerin en çok harcama yaptığı oyunlar aşağıdaki şekilde listeleniyor.

 

1. PUBG Mobile (Mobil)

2. FIFA 2020 (PC)

3. League of Legends (PC)

4. Lords Mobile (Mobil)

5. World of Warcraft (PC)

6. Roblox (PC)

7. PUBG (PC)

8. Call of Duty (Mobile)

9. PES 2020 (PC)

10. FM 2020 (PC)

11. Knight Online (PC)

12. Metin 2 (PC)

13. Zula (PC)

14. Travian (PC)

15. Blade and Soul (PC)

Oyunfor.com hakkında: 2010 yılında kurulan Oyunfor, çevrimiçi ve çevrimdışı PC, konsol ve mobil oyunları için “oyuncuyu esas alan” bir anlayışla hizmet veren dijital bir platformdur.Oyun severlerin istek ve ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla kurulan Oyunfor, her sene istikrarlı bir şekilde büyüme başarısını, müşteri memnuniyeti odaklı, hızlı, güvenilir, pratik, ulaşılabilir ve anlık geri bildirim veren alışveriş hizmeti sağlamasına borçludur.

 

Electronic Arts (EA), Ubisoft, Konami, Bethesda, Capcom, Riot Games, PUBG Corp, Crytek, Paradox, Techland dahil 65 oyun firmasının Türkiye'deki yetkili satıcısı olan Oyunfor, her biri alanında uzman, dinamik ve yenilikçi çalışanlardan kurulu ekibiyle en hızlı ve en iyi fiyat garantisini, satış öncesi ve sonrası sunulan en yüksek kalitede destek hizmetleriyle birleştirmektedir. Oyunfor, yerli ve yabancı iş ortakları ile küresel düzeyde markalaşma vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.