Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-26 08:53:00

BIST100 için 114 Bin seviyesi kritik bir noktaya işaret ediyor.

Dün güne güçlü bir başlangıcın ardından gün içinde gelen haber akışlarının etkisi ile endeks negatif kapanış yaptı. Günü 114.374 puanla %0.37 aşağıda kapatan endeks, gün içinde 116 Bin seviyesine doğru tepki alımları gerçekleştirdi. Kur cephesinde ise dün sabah 6.07 seviyesine yaşanan gevşemenin ardından gelen tepki alımları ile bu sabahta 6.15 üzerinde hareket ettiği görülüyor. 5 Mart olarak belirlenen İdlib görüşmesi belirsizliğini korurken, jeopolitik risklerde canlı kalmaya devan ediyor. Diğer yandan Halkbank davasında duruşmaya katılacağı haberi dün akşam basında yer aldı. Bir yandan virüs diğer yandan yurtiçinde takip edilen dinamikler endeks ve kur hareketi üzerinde baskı yaratıyor. Dolayısıyla veri takviminin sakin kaldığı bugünlerde haber başlıkları fiyatlamalardaki oynaklık üzerinde etkili olması beklenebilir.

Yurtdışında ise bu sabah Asya’da karışık bir tablo var. Anlık olarak vadeliler pozitif seyrediyor. Dün yurtdışında majör bir veri yoktu ve daha çok Trump’ın Hindistan ziyaretindeki açıklamaları takip edildi. Hindistan ile ticaret hedefine odaklı açıklamaların yanı sıra virüsün tedavisine yönelikte önemli mesajlar verdi. Bugün ise takvimde ikincil düzey veri akışları ön planda olacak. Diğer yandan olası sürpriz açıklamalar ile gelişmeler piyasaların radarında kalmaya devam edecek. Emtia tarafında ise ons altın hafta başında gördüğü 1687$ seviyesinden uzaklaşmış ve 1640$ seviyesini de aşağı yönde esnettiği dikkat çekiyor. Hızlı yaşanan bu yükselişin gelişmelerin etkisi ile realizasyon hususunda hızlı yaşanabileceğini aktarmıştık. Dolayısıyla temkinli stratejinin korunarak 1632$ destek seviyesinin önemle izlenmesinde fayda var.

BIST100 için 114 Bin seviyesi kritik bir noktaya işaret ediyor...

Manşette Öne Çıkanlar

·         Merkez Bankası TL swapta kullanılmayan limitlere ilişkin değişiklik yaptı, değişiklikle döviz karşılığı Türk Lirası swapta pozisyonun kullanılmayan kısmı swap limitine aktarılabilecek.

·         ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Kanada ve Meksika'dan yarı mamül yapısal çelik ithalatına anti-damping ve anti-destekleme vergileri uygulanmasını reddetti.

·         AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecisi Barnier, AB ile Britanya arasındaki yeni ilişkinin konuşulmasına Pazartesi günü başlanacağını ve görüşmelerin Perşembe gününe kadar devam edeceğini söyledi.

·         TCMB Başkanı M.Uysal, dezenflasyon süreci ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki toparlanmanın devam edeceğini öngörüyoruz.

·         Halkbank, ABD’de devam eden dava sürecinde duruşmaya katılacak. Duruşma 3 Mart Salı günü yerel saatle 11:00’de yapılacak.

·         ABD, İran'ın füze programına destek veren Türkiye, Rusya, Çin ve Irak'tan 13 şirket ile şahsı yaptırım listesine aldı.

·         Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu bugün toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek. Toplantı saat 17.30'da başlayacak.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.