Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-15 00:00:00

ABD”den AIRBUS'a ithalat vergisi şoku

Washington, 15 Şubat (HİBYA) – ABD Ticaret Bakanlığı (USTR), ABD'nin Airbus uçakları üzerindeki ithalat vergilerini 18 Mart itibarıyla yüzde 15'e çıkardığını açıkladı.

Geçen yıl Ekim ayında ABD, Avrupa mallarına 7.5 milyar dolar değerindeki ithalat vergileri getirmiş ve Fransız üreticinin tarifesi yüzde 10 olarak belirlenmişti.

İthalat vergileri artışının, halihazırda uçak sıkıntısı çeken ABD'li havayolu şirketlerini sert bir şekilde etkilemesi bekleniyor. Airbus'tan yapılan açıklamada tarifelerin etkilerini mümkün olduğunca azaltmak için ABD'li müşterileri ile görüşmelerinin devam ettiğini ve ABD'nin kararını değiştireceği umudunda olduklarını belirtti.

Açıklamada '' ABD Ticaret Bakanlığı Amerikan hava yolu şirketlerinin vergilerin sonunda ABD'li şirketler ve yolcular tarafından ödeneceği yolundaki açıklamalarını dikkate almadığı'' belirtildi.

Airbus uçaklarına getirilen vergi artışının açıklanması, ABD Başkanı Donald Trump'ın AB ile bir ticaret anlaşmasını ciddi bir şekilde tartışmanın zamanının geldiğini söylemesinden birkaç gün sonra geldi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.