Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-27 14:01:00

BiLira, Türkiye’deki kullanıcılarını tek tuşla dünyaya bağlıyor: “DeFiZap” işbirliği

Kullanıcılarına, birikimlerini birden farklı DeFi protokolü arasında ‘tek tuşla’ yani tek bir işlem ile yönetebilecekleri bir akıllı kontrat protokolü sunan DeFiZap, BiLira ile kripto dünyasına adım atan kullanıcıları dünyayla buluşturan uygulamalardan biri olacak.

Geçtiğimiz günlerde kullanıcı arayüzünü yenileyen ve Aralık ayında lansmanını yaptığı günden bu yana toplam arzı 1,5 milyon TRYB’yi aşan BiLira, herkesin geleceğin finans dünyasında eşit haklara sahip olması ve merkeziyetsiz internet - dağıtık finans ürünleri ile bağlantı kurabilmesi amacıyla çalışmalarını son hız sürdürüyor. Son olarak merkeziyetsiz finans uygulamalarından ödüllü DeFiZap ile anlaşan BiLira, bu sayede kullanıcılarına tek tuşla yatırımlarını değerlendirme fırsatı sunmaya hazırlanıyor.

Türk Lirası’na endeksli stabil kripto para birimi olan BiLira’nın en önemli amaçlarından biri, Türkiye’deki tüm herkesi geleceğin finans dünyasına hazırlamak. Geleceğin finans dünyasının temsili olan “Merkeziyetsiz Finans” yani “Decentralised Finance - DeFi” kavramı günümüzde kripto finans dünyasına dair çeşitli uygulamaları beraberinde getiriyor. Hatta her geçen gün dünyadan yepyeni uygulamalar geliştiriliyor. “Önemli olan, kripto para kavramının temeli olan ‘şeffaflığı’ kullanıcılarımıza hissettirmek ve deneyimletmek. Bunun için dünyanın en başarılı ‘DeFi’ uygulamalarını Türk kullanıcılarımız ile buluşturmak için çalışıyoruz” diyen BiLira Kurucusu ve CEO’su Sinan Koç,” son olarak dünyanın en ünlü ve küresel uygulamalarından biri olan DeFiZap ile işbirliğimizin amacı da bu” açıklamasını yaptı.

DeFiZap kullanıcılara ne avantaj sağlayacak?

Yatırımını çeşitlendirmek isteyen kullanıcılar normal koşullarda farklı DeFi protokolleri üzerinden çeşitli işlemler yapmakta. 2019 yılında gerçekleştirilen “#Kyber DeFi Hachathon” yarışmasından birincilik elde eden uygulama DeFiZap, tüm önemli platformları tek bir çatı altında toplayarak yalın bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Kendi paranızı kendiniz kontrol edin

DeFiZap çalışma sistemini anlamak için önce geleneksel sisteme göz atmak gerekiyor. Kısaca, blockchain tabanlı platform, kodları herkesin kullanımına açık olan, akıllı sözleşmeler ve Ethereum ile çalışıyor. Kişiler bu altyapı sayesinde kendi uygulamalarını merkeziyetsiz şekilde yani bir kişiye ya da kuruma bağlı olmaksızın akıllı sözleşmelerin yönettiği bir sistemde geliştirebiliyor.

Akıllı sözleşmeler, güvenli, şeffaf ve herhangi bir kağıt kullanmadan hayata geçirilen sözleşmeler dizisi olup, blokzincir teknoloji sayesinde üst düzey bir hizmet sunuyor.

Sinan Koç, “Normal koşullarda, yani geleneksel olarak aslında Ethereum’un fiyatı borsalar üzerinde yapılan alış ve satış ile belirlenir ve siz de buna göre yatırım işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz. DeFiZap uygulaması aracılığı ile merkeziyetsiz takas borsasında işlem gören Bilira’ya ait likidite havuzuna katkıda bulunarak işlem yapabiliyor ve yatırımınızı yaratılan pasif gelir ile çeşitlendirebiliyorsunuz. Kendi paranızı kendiniz yönetiyorsunuz” dedi.

DeFiZap’i kullanmak isteyenlere özel hazırlanan kılavuza şuradan erişilebiliyor: https://bilirahelp.zendesk.com/hc/tr/articles/360039850632--Bilira-ile-DefiZap-Kullan%C4%B1m-K%C4%B1lavuzu

BiLira, kullanıcılarına her zaman, 1 Türk Lirası karşılığında 1 BiLira satın alabilmelerini ve 1 BiLira’yı 1 Türk Lirası olarak nakit paraya dönüştürebilmelerini sağlıyor. Ethereum ağı üzerine kurulu ilk stabil kripto para birimi olan BiLira, tüm ERC-20 standart dijital cüzdanlarla uyumlu altyapıya sahip.

İtibari-teminatlandırılmış yaklaşım sunarak tasarlanan BiLira, çoklu üyelerden oluşan ağ ile çoklu likidite ve rezerv sağlamayı hedefliyor. Ters ibraz riski bulunmayan stabil kripto para birimi olarak geliştirilen BiLira sahip olduğu teknolojisinin odağına şeffaflığı koyuyor. Bu şeffaflık sayesinde tüm hareketlerin halk tarafından istendiği an takip edilmesi sağlanıyor. BiLira üzerinde yapılan tüm işlemler blokzincir takip sistemi olan Etherscan.io üzerinden takip edilebiliyor: https://etherscan.io/token/0x2c537e5624e4af88a7ae4060c022609376c8d0eb

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.