Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-11 11:47:00

Asya borsaları Çin'de fabrikaların açılmaya devam etmesiyle yükseldi

Asya borsaları, Çin'de fabrikaların üretime dönmeye devam etmesi üzerine bugünü yükselerek kapattı. Yatırımcılar için, koronavirüs salgınının Çin ekonomisini ne ölçüde etkileyeceği konusu baş gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Çin'den yayılan koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı bini aşarken, hastalıktan etkilenenlerin sayısı ise 42 bine ulaştı. Çin hükümetinin koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkilerini ekonomik ivmelendirme paketleriyle telafi edebileceği beklentisi güçleniyor.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.4 artışla 2.901 puana çıkarken,  Japonya piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalıydı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 1 yükselerek 2,223 puana, Hong Kong'un Heng Seng endeksi yüzde 1.17 yükselerek 27.558 puana çıktı. Tayvan borsa endeksi yüzde 0.78 yükselişle 11.664 puana çıkarken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi de yüzde 0.61 ile 7.055 puana çıktı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in haftalar sonra ilk kez kamuoyu önüne çıkması yatırımcıların sakinleşmesini bir başka neden oldu. Ay Yeni Yıl tatilinden dönerek çalışma hayatına başlayan fabrika ve çalışan sayısı da giderek artıyor.

Diğer yandan Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bir yetkili, ülkenin uzun vadeli istihdam durumunun istikrarlı olduğunu bildirdi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.