Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-06 19:00:00

ABD'de 600 sağlık çalışanı coronadan yaşamını yitirdi

Dış Haberler, 6 Haziran (HİBYA) – Corona salgının başlamasından bu yana ABD'de 600 sağlık çalışanının yaşamı yitirdiği açıklandı.

The Guardian gazaetesi ile Kaiser Health News (KHN) haber portalı işbirliği ile oluşturulan, pandemi sırasında ölen sağlık çalışanlarını saymayı amaçlayan, Lost on the Frontline projesine göre yaklaşık 600 sağlık çalışanı Covid-19'dan öldü.

Bu sayı doktorları, hemşireleri ve sağlık görevlilerinin yanı sıra pandemi sırasında bakıma muhtaç olanlara yardımcı olmak için kendi hayatlarını riske atan hastane kapıcıları, yöneticiler ve huzurevi çalışanları gibi önemli sağlık destek personelini içeriyor. Lost on Frontline son olarak ölen sağlık çalışanlarından yüzünün isimleri ve ölüm ilanlarını yayınladı.

Yayınlanan rapora göre ölen sağlık çalışanlarının çoğunluğu, başta Afro-Amerikan ve Asya / Pasifik Adalılar olmak üzere beyaz olmayan ırktan insanlardan oluşuyor. Proje haftada iki kez corona kurbanı sağlıkçıların profilleri ve güncellenmiş sayılarını, haber sitesine ekleyecek.

Guardian ve KHN, ırk ve etnik köken, yaş, meslek, yer ve öalışanların koruyucu ekipmanlara yeterli erişime sahip olup olmadıkları gibi faktörleri izleyecek interaktif, halka açık bir veritabanı oluşturarak pandemi sırasında ABD sağlık sisteminin işleyişi ve başarısızlıkları hakkında fikir verecek bir sistem oluşturacak.

ABD'nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ise, sağlık çalışanları arasında 368 Covid ölümü sayısı vermekle birlikte, bu sayısının eksik olduğunu kabul ediyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.