Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-07 08:55:00

Coronavirüs’den tabloda sayı artarken, Asya kazançlarını geri veriyor

Coronavirüsüne dair tedavilerin iyimser sonuç vermesiyle ilgili haber akışları risk iştahının artmasını desteklerken, bu sabah gelen haberler olumsuz tablonun artarak devam ettiğini gösteriyor. Bu sabah Asya piyasalarında yaşanan satışların yanı sıra Vadeliler tarafında da hafif zayıf bir tablo an itibariyle izleniyor. Veri gündeminde ise bugün ABD’den gelecek tarım dışı istihdam datası önemle izleniyor. Öğleden sonra gelecek veri için 160K düzeyinde bir artış beklenirken, kazançlar tarafındaki tablo doların ve piyasaların seyri açısından yakından izlenecek. Emtia tarafında ise ons altın yeniden 1570$ üzerine çıkma çabasında ve haberlere bağlı artan endişeli tabloda bu hareketi destekliyor.

Yurtiçi piyasalarda ise İdlib gündemi sürüyor. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İ.Kalın bölgede yeni bir döneme girilmiş şeklinde açıklama bulunurken detaylı bir paylaşım henüz yok. Jeopolitik riskler devam ediyor fakat piyasaları tetikleyen ana gelişme global piyasalardaki endişeli tablo olmayı sürdürüyor. Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın iki ayrı şehirde iş dünyasıyla bir araya gelmesi bekleniyor. Buradan gelecek açıklamalar yakından izlenecek. Endeks cephesinde ise dün güne güçlü şekilde başlangıç izlenirken kapanış %0.03 aşağıda 122.283 puandan gerçekleşti. Bilanço sezonu sürmekte ve hisse bazlı fiyatlamalar ön planda oluyor. Yukarıda kalıcı görünüm adına 123.500 üzerindeki seyir önemli olabilir. Kurda ise 5.95-5.9890 bandı sürüyor. Risk primimdeki düşüş kurun yatay seyrini şimdilik destekler nitelikte fakat bulunduğu bölge itibariyle TL kırılgan bir duruşa işaret ediyor.

Coronavirüs’den tabloda sayı artarken, Asya kazançlarını geri veriyor...

Manşette Öne Çıkanlar

·         Trump ve Xi telefonda görüştü. İletişim ve işbirliğini devam ettirme konusunda anlaşan iki lider, ABD-Çin faz 1 ticaret anlaşmasının uygulanmasına bağlılıklarını teyit etti.

·         Toyota Motor, Çin'de bulunan tüm fabrikalarını 16 Şubat tarihine kadar kapalı tutacağını duyurdu.

·         Arap Yarımadası El Kaide'sinin lideri olan Kasım al-Raymi'nin, ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile Yemen'de öldürüldüğü açıklandı.

·         Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bugün Kahramanmaraş'ta saat 10.30'da ve Osmaniye'de saat 16.00'da iş dünyası ile bir araya gelecek.

·         Birleşmiş Milletler, Libya konulu siyasi müzakereler 26 Şubat'ta Cenevre'de başlayacak.

·         TBMM’ye Bankacılık Kanunu’nda değişiklik içerek teklif sunuldu.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.