Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-11 08:12:00

Nijerya'da yeni saldırıda 57 kişi daha öldürüldü

Dış Haberler, 11 Haziran (HİBYA) – Nijerya'da ikinci gündür gerçekleşen silahlı saldırıda 57 kişi daha öldürüldü.

Kuzey Nijerya'daki Katsina eyaletinde, yaklaşık 150 silahlı motosikletlinin altı köye gerçekleştirdiği saldırılarda en az 57 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 20 kişinin de yaralanmış olabileceği belirtildi. Saldırıdan en kötü etkilenen Kadisau köyünde 33 kişi yaşamını yitirdi.. Saldırganların da köylerdeki sığırları da beraberlerinde götürdüğü belirtiliyor.

Kuzeybatı Nijerya, kısmen toprak anlaşmazlıkları nedeniyle meydana gelen çatışmaların yanı sıra suç çeteleri ve vatandaşlar arasındaki kavgalar ve intikam saldırıları nedeniyle yıllarca şiddet ile anılıyor.

Uzmanlara göre bölgedeki durum aşırı nüfus artışı ve iklim değişikliği nedeniyle daha da kötüleşti. Bölgede, 2011'den bu yana yaklaşık 8 Bin kişi öldürüldü ve yaklaşık 200.000 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Salı günü, kuzeydoğu Nijerya'daki bir terör saldırısında 81 kişi öldü. Yerel milislere ve bölge sakinlerine göre, bu saldırı İslam Devleti, IŞİD'in Batı Afrika'daki kolu Iswap terörist hareketinin üyeleri tarafından gerçekleştirildi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.