Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-27 13:51:00

Virüs etkisi

Geçtiğimiz hafta 124.500 puan seviyesi ile rekor kıran Borsa İstanbul’da yorgunluk sinyalleri gelmeye başlamıştı. Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs ise dünyada riskli varlıklardan kaçış havasının yeniden yoğunlaşmasına neden oldu.  Yeni haftaya hisse seneleri piyasalarında satış,  başta altın olmak üzere ise güvenli limanlara alış ile başladık.

Kısa sürede yaşanan bu hızlı yükseliş sonrasında bir düzeltme yaşamasını doğal karşılamak lazım.  Hatta uzun vadede piyasanın daha sağlıklı çalışabilmesi için de düzeltmeyi doğal karşılamak lazım.  Netice itibari ile bir teknik düzeltmeler söz ediyoruz.  Trend dönüşümünden değil.

Kısa vadede gerilemenin 119.300 puan seviyesine kadar sürmesi sürpriz olmaz.  Kritik yer ise 116.600 puan seviyesi.  Şu aşamada yukarı yönü hareketlerin sınırlı kalacağını ve kısa vadede Borsa’da yeni bir rekor beklenmemesi gerektiği görüşündeyim.

USDTRY cephesinde ise daha önce belirttiğim 5,85-5,95 bandının üst tarafına yaklaştık. Döviz tarafından ciddi bir hareket beklemediğimi belirtirken haftalık grafiklerde ortaya çıkan ve aynı zamanda psikolojik bir seviye olan 6,00 TL seviyesinin izlemesini tavsiye ederim.

Kaynak: Mert Yılmazİnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.