Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-12 13:30:00

Richard Mille kadın yarış takımı ilk yarışına hazır

 

-Richard Mille kadın yarış ekibi, 2020 ve 2021 ELMS Şampiyonalarında yarışacak

-LMP2’de ilk kez tamamı kadınlardan oluşan bir takım yarışacak

-Oreca 07/Gibson ile yarışacak takıma Signatech, teknik destek sunacak

-Hedef, Le Mans 24’de yarışmak

Motor sporlarında kadınların daha da büyük başarılar kazanarak ilerlemesi, Richard Mille’in başkanlığını yaptığı FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), Dayanıklılık Komisyonu ve Kadın Motor Sporları FIA Komisyonu Başkanı ünlü Fransız sürücü Michèle
Mouton tarafından birçok kez dile getirildi. Bu toplantılarda hep aynı sonuca varıldı; yeni yetenekler ortaya çıksa da kadınların en üst seviyelere çıkabilmeleri hâlâ zor.
Çıkabilenler de genellikle en iyi takımlara dahil edilmekten çok uzaklar.

Michèle Mouton konuyla ilgili açıklama yaptı ve; “Yaklaşık son 10 yıldır bu spor dalına kadınları teşvik etmek için çok çalıştık, kadınların da en üst seviyelerde yarışabilme yeteneğine sahip olduklarını göstermek adına eşit fırsatlara sahip olabilmeleri için kapıları onlara da açmaya çalıştık” dedi.

Güçlü fikirlere sahip olmasının yanı sıra eyleme geçmeyi de seven Richard Mille, bu alana liderlik yaparken en yeni malzemeleri de kullanmaktan keyif alacak bir kadın yarış ekibi kurdu. Takım, özel şahıs ve kurumlara ait takımların katılımına açık olan LMP2 kategorisinde Michelin lastiklerle donatılmış 600 hp Gibson motora sahip ORECA 07 şasi kullanacak. Teknik destek, son WEC şampiyonu ve LMP2 kategorisinde en son düzenlenen Le Mans 24 Saat’i kazanan Philippe Sinaut'a ait Signatech tarafından sunulacak.

Uzun mesafe yarışlara katılacak olan Richard Mille Yarış Takımı, 2020 ve 2021 sezonlarında yarışacak. Takım daha ilk baştan Automobile Club de l’Ouest'in düzenlediği Le Mans 24’e katılmak için kendilerine davet gönderilmesini talep etti. Takımın üç sürücüsü, geçen yılın sonlarında titiz bir seçim sürecinin ardından seçildi.

Katherine Legge takımın kaptanı olarak görev yapacak. 20 yılı aşkın süredir bu sporun en üst seviyelerinde yer alan İngiliz sürücü, F1 ve GT'den prototiplere kadar her türlü arabayla edindiği muazzam deneyimiyle takıma katkıda bulunacak. Katherine’in Stateside dayanıklılığına verdiği önem, yarışların genel gidişatını yönetmek açısından çok önemli olacak.

Halen tek koltuklularda listenin en üst sırasındaki Kolombiyalı Tatiana Calderón, Formula 1'e katılma hayalini gerçekleştirme yolunda ilerliyor. Alfa-Roméo- Sauber test sürücüsü olan Calderón, bu yıl zorlu Japon SuperFormula Şampiyonası’na katıldı. Calderón’un hızlılığı ise takıma önemli bir değer katacak.

Takımın mücadeleci ve çok genç üçüncü üyesi olan Alman Sophia Floersch, Formula 3 ile kendini ispatladı. Macao'daki çarpıcı kazasından sonra bütün dünya nefesini tuttu, burada da yeteneğini sergilemek için tek bir fırsatı var. Onun gençlik enerjisi, çok tartışılan peloton mücadelelerinde değerli katkı sağlayacak.

Takım, 2020 hedeflerini, özellikle lastik yönetimi ve yakıt tüketimi başta olmak üzere dayanıklılık yarışına ilişkin özel etken oranlarını ölçmek ve podyuma çıkmak için en üst seviyede rekabet etmek olarak belirledi.

ELMS 2020 Takvimi

-Barselona’daki resmi denemeler 30-31 Mart 2020
-4 saat Barcelone 3-4-5 Nisan 2020
-4 saat Monza 8-9-10 Mayıs 2020
-4 saat Le Castellet 17-18-19 Temmuz 2020
-4 saat Silverstone 6 Eylül 2020
-4 saat Spa-Francorchamps 18-19-29 Eylül 2020
-4 saat Portiamo 16-17-18 Ekim 2020

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.