Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-14 10:38:00

Bebeğin keşif yolculuğunu anlamlı kılıyor

Bebeğinizin ilk 3 yılını gerçekten değerli bir öğrenme ve duyusal keşif zamanı haline getirmek mümkün. Uluslararası erken çocukluk dönemi eğitimi EYFS hedefleri ile tam uyumlu, 0-36 aylık bebek ve ebeveynlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen, makaton (işaret dili) yöntemini içeren ödüllü ebeveyn-çocuk oyun ve aktivite programı BabyCollege® artık Türkiye’de…

 

Yaşamın ilk 3 yılındaki deneyimler, çocuğun sosyal, duygusal, bilişsel ve dil gelişimleri için çok kritik bir öneme sahip. Bireyin gelişimi üzerinde yapılan araştırmalar, 0-3 yaştaki beyin gelişimi başta olmak üzere tüm alanlarındaki gelişimin, diğer dönemlerden daha hızlı olduğunu ve bu deneyimlerin, bebeklerin yaşamları boyunca etkili olacak düşünme, hissetme, iletişim kurma, öğrenme, hareket etme ve benlik algısı başta olmak üzere tüm ergenlik ve yetişkinlik dönemlerini etkilediğini göstermektedir. Bu yüzden mucize yıllar olarak da nitelendirilen 0-3 yaş dönemi, tüm ebeveynler ve bakımveren diğer kişiler tarafından hassasiyetle hareket edilmesi gereken dönemdir. Dünya Bankası’nın ‘Türkiye: Bir Sonraki Kuşak için Fırsatların Yaygınlaştırılması – Yaşamda Şanslar Raporu’ bu konuda şu bilgileri ortaya koyuyor: “Erken dönemde iyi bakım alan çocukların ergenlik dönemlerinde öz saygı geliştirme, daha sonraki yaşamlarında ise toplumun yaratıcı ve üretken üyeleri olma olasılığı da yüksektir. Buna karşılık, yaşamlarının ilk yıllarında, tüm alanlardaki gelişimin en hızlı olduğu dönemde uyarım alamayan çocuklar kendi potansiyellerini hiçbir zaman eksiksiz gerçekleştiremeyebilirler.”

 

BabyCollege®, İngiltere Oxford’da 2000 yılında geliştirilen ve bugün dünyanın pek çok ülkesinde başarıyla uygulanan ebeveyn bebek katılımı ile 7 farklı gelişim alanında bütünsel gelişimi hedefleyen benzersiz bir dizi etkinlik ve oyun içeren, ebeveyn bebek etkileşimini temel alan, ödüllü oyun ve etkinlik programı. BabyCollege®, gelişimin en hızlı olduğu 0-36 aylık dönemde, denge hareket, işitsel ve görsel iletişim, dikkat-öğrenme, bedensel farkındalık, güvenli bağlanma, sosyal adaptasyon, çoklu duyusal entegrasyon ve benlik algısı gibi birçok farklı alanda bebeğinizin gelişimine katkı sağlıyor. BabyCollege® ile bebeğinizin ilk 3 yılını gerçekten değerli bir öğrenme ve duyusal keşif zamanı haline getirmek mümkün. 25 Şubat 2020’de Türkiye ofisi, Sosyolog ve Eğitimci Filiz Kantekin tarafından hizmete açılacak olan dünyaca ünlü bu etkinlik programında; hamilelik sürecinden itibaren ebeveynlerin ihtiyaç duyduğu ilham veren teorik bilgilerin yanısıra işaret dili, pentatonik müzik, duyusal öğrenme ve okul öncesi döneme hazırlık ile ilgili eğlenceli ve uygulamalı aktiviteler yer almaktadır.

 

BabyCollege® ile mucize yıllar

 

BabyCollege®, uluslararası erken çocukluk dönemi eğitimi EYFS hedefleri ile tam uyumlu, 0-36 aylık bebek ve ebeveynlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen, makaton (işaret dili) yöntemini içeren, ödüllü ve benzersiz, etkileşimli grup etkinlikleri içeren oyun ve aktivite programıdır. BabyCollege®, bebeğin doğumdan itibaren 0-9, 9-18, 18-36 aylık dönemlerin etkinlikleri gelişim özelliklerine göre, dilsel oyun, ritm, dans, makaton (işaret dili), duyusal oyunlar ve bilişsel gelişime yönelik farklı aktiviteleri içeriyor. Hafta hafta planlanmış, oyuncak ve uygulama materyalleri eşliğinde süren oyun ve grup etkinliklerinden oluşan muhteşem bir rehberlik programı sunuyor.

 

BabyCollege®, 126 haftalık seanstan oluşan etkinlik programı boyunca; ebeveynleri bebeklerinin vestibüler (denge) ve proprioseptif (vücut farkındalığı) duyularıyla tanıştırıyor; bebeklerin hız, yön, yer çekimi, hareket duyarlılığı ve postural denge algılarına ebeveynlerin rehberlik edebilmeleri için modern teknikleri deneyimleyebilmelerine ve oyunlarla geliştirmelerine olanak sağlıyor. Erken öğrenme ve gelişim standartlarıyla desteklenen çocuklar, bağımsızlık, yaratıcılık, inisiyatif alma, kendine ve çevresine karşı sorumluluk, tolerans, dayanışma, çeşitliliğe, topluma saygı gibi temel değerleri erken yaşta edinmeye başlıyor.

 

Bebeğin keşif yolculuğunu anlamlı kılıyor

BabyCollege® kurucularından Nöro Gelişim Uzmanı Alison Lawson, iki oğlunun dispraksi ve disleksi rahatsızlıklarıyla başa çıkmaya çalışırken erken çocukluk gelişim dönemi araştırmalarıyla başlamış ve nörolojik gelişimsel gecikmelerin öğrenme ile ilgili sorunlara yol açabileceği bilgisinden hareketle araştırmalarını derinleştirerek İngiltere’nin Chester şehrindeki Nöro-Fizyolojik Psikoloji Enstitüsü’nden Sally Goddard Blythe ile birlikte çalışarak eğitim programını yapılandırmıştır.

 

BabyCollege®, seanslarını etkili yapan, her aktivitenin bebeğinizin tüm duyularını harekete geçirmek, potansiyelini en üste taşımak için özenle tasarlanmış ve farklı disiplinlerin profesyonelleri tarafından onaylanmış olmasıdır. Her BabyCollege® etkinliğini destekleyen ve tekrar etme şansı veren ise, bebeğinizin dokunduğu, gördüğü, duyduğu, kokladığı ve hissettiği her şeyi yedekleyen, ayrıntılı bir eğitim materyali ve dijital platforma sahip olmasıdır.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.