Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-29 11:20:00

HPE, Covid-19 nedeniyle uzaktan çalışmaya yönelik talebi karşılayacak çözümler sunuyor 

İşgücü altyapısını güçlendirme ve ölçeklendirmede artan ihtiyacı karşılamayı hedefleyen HPE, daha güçlü sanal masaüstü altyapısı (VDI) çözümünü esnek finansal koşullar eşliğinde müşterilerine sunuyor.

Nisan 2020 - Hewlett Packard Enterprise (HPE), COVID-19 salgını döneminde müşterilerine yardımcı olacak ve iş sürekliliğini destekleyecek bir dizi yeni girişimi hayata geçirdiğini duyurdu. Evde kalma ve sosyal mesafe gereksinimlerine bağlı olarak uzaktan çalışma uygulamaları artış gösterdi. Bu noktada işgücü altyapısını güçlendirme ve ölçeklendirmede artan ihtiyacı karşılamayı hedefleyen HPE, daha güçlü sanal masaüstü altyapısı (VDI) çözümünü esnek finansal koşullar eşliğinde müşterilerine sunuyor. HPE’nin sunduğu VDI çözümü, tüketim tabanlı bir kullanım modelinin yanında danışmanlık hizmetleri ve finansman olanaklarını da kapsıyor.Bu çözümler şirketlerin VDI altyapılarını çalışanlarının ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, ağlarını güvende tutacak ve maliyet tasarrufu sağlayacak şekilde hızla tasarlamalarına ve uygulamalarına yardımcı oluyor.

HPE Finansal Hizmetler, VDI çözümlerinde kısa vadeli kiralama ve 90 gün ödeme erteleme fırsatı dahil olmak üzere yenilikçi finansal koşullar ve varlık yaşam döngüsü seçenekleri sunuyor.1 VDI çözümleri, uzaktan çalışan iş gücünün yaygınlaştırılmasında finansal esnekliğe ihtiyaç duyan şirketler için HPE Greenlake üzerinden hizmet olarak da sunuluyor.

HPE ayrıca KOBİ ve kurumsal ölçekli şirketleri desteklemek için önceden yapılandırılmış yeni VDI çözümleri de sunuyor. Citrix ve VMware ortamları için tasarlanan, HPE ProLiant veya HPE Synergy sunucuları üzerine kurulan bu çözümler, 80’den başlayıp 2 bine kadar uzanan sayıda çalışana hizmet vermek üzere ölçeklenebiliyor.

HPE, ayrıca, yüksek kapasitede bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyan uzaktan çalışanları desteklemek için yeni ve daha yüksek performanslı bir VDI çözümü de duyurdu. HPE Moonshot çözümü yeni HPE ProLiant m750 blade sunucularını destekliyor ve önceki nesile göre yüzde 70'in üzerinde performans avantajı sunarken, yüzde 25 daha az güç tüketiyor.2 Verimliliğin öne çıktığı sanallaştırılmış masaüstü ve uygulamalarda yeni HPE ProLiant m750 blade sunucusu, yüzde 25 daha az güçle tüketimi ile yüzde 33 oranında daha fazla sayıda uzaktan çalışanı destekleyebiliyor.3

HPE Başkan Yardımcısı ve Moonshot, Edge ve IoT Systems Genel Müdürü Gerald Kleyn, şunları söylüyor:

“COVID-19 salgınının getirdiği koşullar müşterilerimize, kurumları için güvenli uzaktan çalışma seçeneklerini hızla uygulama ve genişletme konusunda baskı oluşturdu. Müşterilerimizin bu kritik dönemde çalışanlarını ve operasyonlarını desteklemelerine yardımcı olmak üzere HPE olarak geniş bir çözüm, hizmet ve uzmanlık portföyü sunmaktan gurur duyuyoruz. Sektöründe lider uzaktan yönetim, güvenlik ve otomasyon yetenekleri sağlayan altyapı çözümlerimiz, işletmelerin uzaktan çalışanlarına hızlı bir şekilde sanal çalışma ortamı sunmalarına yardımcı oluyor.”

HPE Türkiye Hibrit BT Çözümleri Yöneticisi Mert Sarıkaya şöyle konuştu; “Kurum olarak COVID-19 salgını döneminde müşterilerine yardımcı olmak ve iş sürekliliğini desteklemek amacıyla duyurduğumuz çözümlerden biri de Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI) çözümü. HPE’nin sunduğu VDI çözümü, tüketim tabanlı bir kullanım modelinin yanında danışmanlık hizmetleri ve finansman olanaklarını da kapsıyor. Hedefimiz şirketlerin VDI altyapılarını çalışanlarının ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, ağlarını güvende tutacak ve maliyet tasarrufu sağlayacak şekilde hızla tasarlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olmak."

HPE’nin sunduğu yeni sanallaştırma çözümleri, bankacılık, sağlık ve eğitim gibi sektörlerdeki çeşitli uzaktan kullanım uygulamalarına güç vermek üzere kolayca erişilebilecek ve yönetilebilecek şekilde tasarlandı. Bu uygulamalar arasında elektronik alım-satım, uzaktan tanı uygulamaları, geçici tıbbi tesislerdeki uzaktan çalışanlara sunulan destek ve uzaktan eğitim yer alıyor. HPE VDI çözümlerinin sunduğu uzaktan destek yetenekleri, New York’ta yerel yönetim tarafından evden hizmet vermesi zorunlu tutulan bankacılık sektörü örneğinde olduğu gibi gerekli çözümler haline geldi. Bunun yanı sıra, yine Covid-19 pandemisi döneminde kritik BT sistem altyapısını yönetmek üzere uzaktan çalışacak personele ihtiyaç duyan İsviçre’deki hastane zincirinin faaliyetlerinin aksamamasında HPE VDI çözümleri önemli rol oynadı.

HPE’nin sanal masaüstü altyapısı ve dijital çalışma odaklı çözüm portföyü, uygulamalara ve verilere güvenli ve verimli erişim sağlamak için tasarlandı. Dijital çalışma odaklı HPE çözümleriyle sağlık, kamu, finansal hizmetler, eğitim, üretim ve perakende sektörlerindeki çeşitli kullanıcı gereksinimleri karşılanabiliyor.

HPE ayrıca, müşterilerinin uzaktan iş gücü girişimlerini tasarlamalarına, uygulamalarına ve yönetmelerine yardımcı olmak için danışmanlık ve profesyonel hizmetler sunuyor. Kısa bir süre önce IDC'ninDijital Çalışma Alanı Hizmetleri Global Pazar araştırmasında lider olarak gösterilen HPE, dünya çapında yüzlerce dijital işyeri uzmanı ile her yıl 500'den fazla projeyi hayata geçiriyor. Kuruluşların uzaktan çalışanları için güvenli ve güvenilir bağlantı kurmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, Microsoft ve Citrix gibi iş ortaklarıyla uzaktan çalışma alanı seçeneklerini hızla uygulama ve iş gücünün bu yeni duruma hızlı adapte olmasını sağlama konusunda derin uzmanlığa sahip.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.