Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-20 21:27:00

Bilici'nin iştirakından yatırım kararı

Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin iştirakı Biteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş yatırım kararı aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Bilici Holding'in, ana iş kolu olan tekstil alanında büyüme ve kapasitesini arttırma ile halka açık olan firmadaki paydaşlarına değer yaratmak için 2020 yılında tekstil alanındaki yatırımlarına devam edeceği, ayrıca yeni iş fırsatlarını değerlendireceği bildirildi.

Açıklamada, ''Yüzde 21.14 oranında iştirak olduğumuz Biteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş Polyester – Viskon ipliği üretimi alanında önemli bir kapasiteye sahip olup, pamuk - penye ipliği üretimi alanında da son yıllarda önemli bir pazar sahibi olmuştur.'' denildi.

Bu bağlamda 27 Kasım 2018 ve 26 Kasım 2019 tarihlerinde duyurulan Biteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yatırım kararıyla ilgili olarak 1.380.000 Dolarlık 1. faz makine alım sözleşmesinin imzalandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Makinelerin 2020 yılının 2. çeyreğinin sonunda geleceği öngörülmektedir. Yapılacak olan bu yatırım şu anda ki üretimlerimize göre daha farklı türde bir iplik çeşidi olup, üretim kapasitemizi yıllık yüzde 50 arttıracağı planlanmaktadır. Bu yatırımlar özkaynaklarımızla finanse edilecektir.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.