Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-11 08:25:00

İngiltere – İmalat üretimi

 

AVRUPA

“İngiltere – İmalat Üretimi”

İngiltere’nin toplam sanayi üretiminin yaklaşık %80’ini oluşturan imalat sektörüne ait Ocak ayı verisi, sanayi üretimi rakamı ile birlikte bu hafta İngiltere için izlenecek önem derecesi yüksek makro-ekonomik göstergeler arasında yer alıyor. Aynı anda açıklanacak sanayi ve imalat üretimi rakamları yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilecekken, İngiltere’nin üretim yapısı nedeni ile imalat tarafındaki rakamın daha yakından izlendiğini ifade edebiliriz. Söz konusu veriler, ada ülkesinin para biriminde ve FTSE-100 endeksinde değişimler görülmesine neden olabilir. Beklentilerin üzerinde bir imalat üretimi verisi Sterlin’de yükselişlere zemin oluşturabilecekken, aksi durumda ada ülkesinin para biriminde kayıplar izlenebilir.

ABD

“Enflasyon Verisi Ne Kadar Önemli”

Fed’in para politikasında önemli bir paya sahip olan enflasyon verisinden %2 üzerinde kalıcılık sürmektedir. %2 üzeri enflasyon ekonomik aktivitenin iyi gittiğine işaret ederken, corona virüsü kaynaklı belirsizlik ve ekonomik hasar enflasyon üzerinde negatif baskı oluşturabilir. Virüs kaynaklı Fed’in acil toplantı ile 50 baz puan faiz indirimi ilerleyen dönemde enflasyon dinamiklerini etkilemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

PİYASANIN ROTASI

Finansal Tedavi Başarısı?

Biyolojik belirsizlik corona virüsüne karşı Fed başta olmak üzere merkez bankaları ve hükümetlerin önlemleri parasal boyutta sınırlı kalırken, ekonomik hasar sürmektedir. Vaka sayısı 118000 – tedaviye pozitif cevap sayısı 66236 – ölü sayısı 4238 kişiye ulaşmıştır. Çin kaynaklı salgın Avrupa ve ABD tarafına yayılırken, ilk resmi vaka Türkiye’de görülmüştür. Varlık fiyatlarında finansal tedaviler ile dipten dönüş çabaları sürse bile, hasarın boyutunu tam olarak hesaplamak mümkün olmamaktadır. ABD 10 yıllık tahvil faizi sıfırın üzerinde kalıcı olurken, pozitif algı için %0,50 üzerinde kalıcı olup olmayacağını takip edeceğiz. benzer şekilde S&P500 endeksi için 2800 üzerinde kalıcılık risk algısında pozitif olarak yorumlanabilir.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.