Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-17 11:16:00

Sigorta acenteleri Findeks Paketleri Başvuru Noktası oluyor

Kredi Kayıt Bürosu ile Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) yeni bir işbirliğine imza attı. Yeni işbirliği sayesinde banka şubelerine ek olarak Türkiye’deki tüm sigorta acenteleri de artık Findeks hizmet noktası oluyor.

 

 

Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu’nun (TÜSAF) imzaladıkları protokol ile, sigorta acentelerinin Findeks ürün ve hizmetlerini kendi müşterilerine sunabilmeleri mümkün hale geldi. Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında artık sigorta acentelerinin müşterileri şahsi finansal durumlarını yönetebildikleri gibi, ticari ilişki içerisinde bulundukları üçüncü kişilerin finansal durumlarını da öğrenip, alacak risklerini en aza indirme imkanına kavuşacaklar. Bugüne kadar Findeks Paketlerine banka şubeleri, Findeks dijital kanalları ve Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla sahip olunabiliyordu. Yeni gerçekleşen bu işbirliği sayesinde Findeks satış noktası olma talebini ileten tüm sigorta acenteleri, Findeks ürünlerini içeren paketleri kendi müşterilerine sunma yetkisine sahip olacaklar.

 

TÜSAF ve KKB işbirliği ile gerçekleşen bu proje, Türkiye’deki finansal okuryazarlığın ve risk yönetimi bilincinin gelişimine de katkı sağlayacak.

Kredi Kayıt Bürosu Hakkında:

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştur. KKB’nin, bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunmaktadır. KKB, üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşımını sağlayan bir yapıda hizmet sunmaktadır. 2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu ve Risk Raporu ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başlamıştır. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanan finansal hizmet platformu Findeks’i hayata geçirmiştir. 2015 yılında hayata geçen, 2016 yılında yasa ile kullanımı zorunlu hale gelen ve 1 Ocak 2017 itibarıyla yürürlüğe giren Findeks Karekodlu Çek Sistemi ile daha şeffaf ve güvenli bir ticari hayat için de oldukça önemli bir adım atılmıştır. Bununla birlikte, 2016 Aralık ayında faaliyete başlayan KKB Anadolu Veri Merkezi ile başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere veri merkezi, olağanüstü durum merkezi ve bulut hizmetlerinin yanı sıra kurumlara özel olarak yapılandırılan merkezi ürün ve teknolojik alt yapı hizmetleri sunulmak


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberyayinagi.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.